• Inicio
  • Relatos de viaje
  • Galería
  • Blog
  • Contacto

    Alps francesos i formatges de la Savoia

    31/07/2018

    Ja fa mesos que ens vam plantejar aquest destí. Inicialment inspirat per la «Route des Grandes Alpes», però posteriorment ampliat amb tot de visites relacionades amb la fabricació i maduració de formatges de la Savoia (n’acostumem a comprar quan anem a passar els Nadals a Valloire).

    Quatre dies abans de marxar ja ens queda clar que el tema formatge serà el qui porti la veu cantant: El futlletó «L’Essentiel – Les fromages de Savoie – Une histoire vraie» ens llista tot un reguitzell de granges i caves a visitar, de les que en trio algunes per diferents raons: Per que me n’agrada l’estètica, la botiga, l’exposició, etc.

    I entre formatge i formatge, potser que prenguem nota d’algun dels ports de muntanya de la ruta original (tinc un bon mapa d’IGN que la descriu), per tal de gaudir de nits a la fresca sota les estrelles. I també triarem algun punt destacat a la guia verda Michelin, per tal de gaudir de paisatges de muntanya amb bones vistes.

    I com que la calor que fa abans de sortir de casa és molt intensa, potser que comencem el viatge apuntant cap a la granja que estigui més alta (i més fresca).

    Trencant un costum gairebé secular, no sortirem en divendres (altres anys derrapem rodes tot just al plegar de la feina): Ens volem estalviar passar una nit calorosa prop de Narbonne. Pensem en sortir dissabte ben d’hora, a veure si ja podem dormir la primera nit als Alps, fresquets.

    Aquest estiu serà el primer que marxem sense les noies: La Xènia és a Irlanda i l’Aina a Califòrnia. Tampoc no vindrà en Mateo, que ens va deixar fa gairebé dos mesos. Encara no ho hem acabat de païr.

    Així és que en David, en Knut i jo comencem el nostre compte enrere particular. A diferència d’altres anys, no ho tinc massa trillat ni preparat, cap reserva feta. Més que mai volem que siguin unes vacances per a reposar. De granja en granja, de formatge en formatge, cada dia decidint on anar l’endemà. Tampoc no he tingut temps de més, aquest hivern i primavera han estat molt intensos.

    1,315 total views, 1 views today

    • All comments

    XaviCht 31/07/2018 - 3:06 pm Accede para responder

    Bon viatge! Us anirem seguint pel blog.

      Eva Verdaguer Garriga 31/07/2018 - 3:08 pm Accede para responder

      Gràcies, i bon viatge també per vosaltres !

    RosaLS 01/08/2018 - 1:51 pm Accede para responder

    Eva, falsa alarma (t’he passat un mail!)

    Quina enveja pensar en tots aquests tastets de formatge i la frequesta!!!!

    Bon viatge 😉

      Eva Verdaguer Garriga 01/08/2018 - 3:14 pm Accede para responder

      Gràcies, guapa!!!
      Segur que també trobareu Sachers, Mozart-kügel i altres delikatessen al vostre periple!

    Leave a Reply
    Cancelar la respuesta

    Lo siento, debes estar conectado para publicar un comentario.

    EvaV
    • Inicio
    • Relatos de viaje
    • Galería
    • Blog
    • Contacto
    ¿Te apasiona viajar?

    Suscríbete a nuestra Newsletter

    © 2017 Eva Verdaguer & Aina Sancho